Jeta në Zvicer- Informim dhe Kshilla-Onlineu  

Familja

Termi familje në ditet e sotme në të gjithë botën është në transformim. Komisioni Shtetror për çështje familje (EKFF), e i cili merret me problematiken familjare, definon Familjen e sotme si:

  • nji Grup sozial në  formen personale
  • nji bashkësi prej prinderve ose prind- femij
  • nji institucion shoqerorë
 
Çdo herë shkohet nga ajo, që  anëtaret e familjes të marrin  pergjegjësin për njeri tjetrin dhe ketë thirrur në rekomandimet ligjore por edhe në arsyet thjeshtë të angazhimeve personale.
 
Familja si nji bashkësi shoqerore – të kororizuarit, prinderit, femijet, nipat, gjysherit – bie nenë ndikimin   e nji numeri të madhë Ligjesh dhe rregullash Zvicrrane. Kjo reflektohet p.sh. në venjen e tatimeve. Keto i jepin të drejtën edhe në shfrytëzimin e të drejtave specifike nga shteti. Kto Ligje rregullojnë mardhenjet në mesë prinderve dhe fëmijeve si dhe mes bashkëshortve - grues dhe burrit.

In this section: Të qenurit prind, Shtesa familiare, Vendqendrimi i femieve