Jeta në Zvicer- Informim dhe Kshilla-Onlineu  

Borxhi 

Borxhet paraqesin një situatë të mërzim dhe të ngarkuar. Më kohë udhëzohuni nga një këshillimore për borxhet.

Zgjidhjet e këqija

Fajdegjinjet komercial: mos bëni shlyerjen e borxhit neper mes fajdegjinjeve komercial, qe shërbimet e tyre i afrojnë në për mesë të reklama të vogla. Ju rrezikoni të humbeni shumë para, pa mundësin e shlyerjes së borxhit.
Kredi konsumuese: Ju mund qe në afat të shkurtër diçka të bëni, me ketë
 do të rritet borxhi i juaj. Buxhetin të cilin institucionet financiare e bëjnë për veti, saktësia e tij është pothuaj as pakë e saktë.
Kontrata mbi Lesingun: Këtu nuk ka të bëj vetëm me rata të lesingut, por në shumicën e rasteve edhe me spirale të kushtueshme sigurie për pagim të objekteve si janë: Automjeti, Televizor, Kamera etj. Kush dëshiron qe të marr një gjera në lezing, buxheti i tij enormë do të ngarkohet.
Kartelat kreditore: Tejkaloni limitin në konton tuaj me një kartel kreditore, paguani 15% të shkalles së interesit.

Kartela klientore: Premtojnë zbritje, por nëse ju nuk paguni çekun në afat të caktuar, edhe këtu do të ngarkohuni  me shkallen interesit në borxh. Përë ketë do të behet edhe inkasimi në shpenzime të kontos së juaj neper mes një firmave që merren me inkasime.

Kujdes nga byrotë inkasuese: Firmat delegojnë shpesh rastet e vështira inkasore në zyra inkasuese, Firma që punojnë në një zonë të gelbërt legale. Konsultohuni gjithësisë , në rast se ju merrni çeqe inkasore të fryme shumë ( të larta)

In this section: themen/geld/schulden/konkurs, themen/geld/schulden/pfaendung, themen/geld/schulden/schuldensanierung, Prokurimi (Betreibung)

Related links: