Jeta në Zvicer- Informim dhe Kshilla-Onlineu  

Vesi (nevoj e smuar)

Egzistojnë vese  ngusht të lidhura me substanca të ndryshme si q`janë: Duhani, Alkoli, Droga e butë ose e fortë, Medikamente etj. Ka edhe vese që nukë janë të lidhura me substanca si p.sh. lojrat, vese për blerje ose vese interneti.

 
Të gjitha bashkarisht ndikojnë:
 
  • Qe të hubin kontrolein ndaj vetëvehtes;
  • Gjdo herë e ma shumë të prekurit kanë nevoj qe të arrin në cilë (nevoj shprehimore);
  • Perkunder anes negative soziale dhe  pasojave psiqike, me konsumimin e ketyre gjerave nukë pushojnë ose qendrimin e tyre nukë mund ta ndrrojnë:
  • Nese deshirohet largim nga ky fenomen, zgjedhje ka.

 Gjdo konsumim i droges sjell rreziqe. Kjo mvaret nga sasija, cilsija, rrezikshmerija e saj dhe sa shpeshë perdoret ajo. Më radësi eshtë gjithashtu, ku, kurë dhe pse konsumohet ajo dhe qfarë pasojash i cjell ky konsum ati.  

Në Zvicer egziston nji ofert e diferencuar qe ndihmon personat dhe të afermit e tyre qe vuaj nga ky ves, në ushtrimin e keti vesi.
Vendimtare eshtë preventiva. Shkolla, shoqatat e të rinjeve, prinderit por edhe punëdhensi luajn nji rol të randesishem.
 

Rekumandim

 
Deshironi të hulumtoni, sa eshtë e rresikuar  mnyra e praktikimit të juaj  nga Alkoholi, Canabidi, Medikamentet, Duhani ose Interneti, testoni vehten tuaj.
 

In this section: Droga – substanca ilegale , Alkooli , Pirja e duhanit

Related links: